Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί την Τετάρτη ο χάρτης αποκλιμάκωσης των μέτρων, ο οποίος καταρτίστηκε από την επιδημιολογική ομάδα.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας καταθέτουν εισήγηση για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων στις 2 Απριλίου ενώ καλούν τους μαθητές να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ αντιγόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σενάρια που αναμένεται ότι θα εξεταστούν είναι η αύξηση των μηνυμάτων σε τρία, με το ενδεχόμενο να αυξηθούν μόνο για τα Σαββατοκύριακα, να παραμένει ανοιχτό. 

Επιπλέον θα εξεταστεί η αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε γυμναστήρια και φροντιστήρια.

Όσον αφορά στους χώρους εστίασης και στις συναθροίσεις, οι ειδικοί φαίνεται να άναψαν «κόκκινο».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ Πέτρος Καραγιάννης, η Επιδημιολογική Ομάδα έδωσε στην κυβέρνηση κατάλογο που περιλαμβάνει χαλαρώσεις ήπιας μορφής, οι οποίες αφορούν κυρίως ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε ο δρ Καραγιάννης, η σύσκεψη της Επιδημιολογικής Ομάδας αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως οι μαθητές των Γυμνασίων επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στα σχολεία τους.

Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις χαλαρώσεις δεδομένου ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού βρίσκεται στην Κύπρο. «Αν ξανοιχτούμε απότομα και ευρέως, ίσως τα τουμπάρουμε και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης