Ηχητικό ντοκουμέντο: Τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης 522 της «HELIOS»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, 18:07
Ηχητικό ντοκουμέντο: Τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης 522 της «HELIOS»

Τα τραγικά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης 522 των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways, που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό Αττικής, «αναβιώνουν» σε βίντεο που δημοσιεύει το philenews.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, που συγκλόνισε Ελλάδα και Κύπρο, σκοτώθηκαν 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Το βίντεο παρουσιάζει όσα καταγράφηκαν από τους πιλότους των δύο F-16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν το αεροπλάνο που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ο τότε σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Σταθόπουλος, αρχηγός του σχηματισμού που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, περιγράφει τις τελευταίες κινήσεις του αεροπλάνου αλλά και του Ανδρέα Προδρόμου μέσα στο πιλοτήριο.

Η φωνή του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας λυγίζει και «σπάει» όταν μεταδίδει το «Mayday Mayday - Πρόσκρουση πολιτικού αεροσκάφους.

Ο τότε πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, κ. Ακριβός Τσολάκης, μιλά στην κάμερα του philenews για τα όσα απίστευτα έζησαν οι πιλότοι των F16, αλλά και ο ίδιος όταν έφτασε στο σημείο της τραγωδίας. Οι εικόνες που αντίκρισε στοιχειώνουν ακόμα τις σκέψεις του, ενώ αποκάλυψε και τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν σε μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες παγκοσμίως.

Πηγή: philenews.com

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, 18:08