Κακοκαιρία και στην Κύπρο - Πολικές θερμοκρασίες και κατολισθήσεις βράχων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, 09:00
Κακοκαιρία και στην Κύπρο - Πολικές θερμοκρασίες και κατολισθήσεις βράχων
Η κακοκαιρία έχει χτυπήσει και την Κύπρο. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και του παγετού οι δρόμοι στις περισσότερες περιοχές είναι ολισθηροί, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στα ορεινά.

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε το βράδυ στον δρόμο Γουρρίου - Φαρμακά, στην επαρχία Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση προς Φαρμακά. Το εν λόγω σημείο έχει σηματοδοτηθεί.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν επίσης σε διάφορα σημεία στους δρόμους Γεράσας - Καλού Χωριού και Καλού Χωριού - Αγρού στην επαρχία Λεμεσού.

Λόγω παγετού οι δρόμοι Καρβουνά - Τροόδους, Πλατρών - Τροόδους, Τροοδιτίσσης - Τροόδους, Προδρόμου - Τροόδους είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού είναι επικίνδυνα ολισθηροί, μεταδίδει το sigmalive.com.

Οι δρόμοι Πεδουλά - Προδρόμου, Πεδουλά - Pinewood - Κακοπετριάς και Κακοπετριάς - Καρβουνά είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί λόγω βροχόπτωσης.

Στην επαρχία Πάφου κλειστοί για την κυκλοφορία είναι ο δρόμος Κελοκεδάρων - Νατάς - Αμαργέτη, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή, και ο δρόμος Γαλαταριάς - Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερός. Επίσης, κλειστό είναι το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού.


Πτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία στους δρόμους Χαλέτρια - Κελοκεδάρα - Αρμίνου - Φιλούσα και Αγίου Νικολάου - Καμινάρια.

Λόγω λάσπης στο οδόστρωμα οι δρόμοι Σαλαμιού - Πραιτώρι και Κιδάσι - Μαντρειά - Πλατρών είναι ολισθηροί, ενώ στις εν λόγω περιοχές επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Στο οδικό δίκτυο των πόλεων δεν παρουσιάζονται προβλήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, 10:15