Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για την υπόθεση της απαγωγής των δύο 11χρονων χθες στη Λάρνακα της Κύπρου από έναν άνδρα.
Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνει καρέ – καρέ τη στιγμή της απαγωγής των δύο αγοριών.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο δράστης να βαδίζει αυτός μπροστά και τα δύο παιδάκια να τον ακολουθούν ανύποπτα, οδηγώντας τα στο σπίτι όπου τα κράτησε επί οκτώ ώρες.

Αυτός είναι ο δράστης
Στο μεταξύ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου για την απαγωγή των ανηλίκων. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν αποσαφηνιστεί, αν και χθες το απόγευμα ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο είναι τα λύτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή δικαστική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο ύποπτος προσήχθη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο δράστης ονομάζεται Γιώργος Νικολάου και εργαζόταν ως δημιουργός ιστοσελίδων.

Δείτε τη φωτογραφία του απαγωγέα:

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα
Η αστυνομία της Κύπρου δεν φέρεται να είναι πεπεισμένη από την πρώτη δήλωση του απαγωγέα «εν για τα λύτρα» (σ.σ.: στα κυπριακά «είναι για τα λύτρα»). Και αυτό διότι οι γονείς των παιδιών δεν είναι ιδιαίτερα εύποροι.
Οι Αρχές αυτήν την ώρα κάνουν φύλλο και φτερό τον υπολογιστή του απαγωγέα, στην κατοχή του οποίου μάλιστα βρέθηκε και πλαστή ταυτότητα δασκάλου.
Υπάρχουν καταγγελίες πως και στο παρελθόν ο ίδιος άνθρωπος προσπάθησε να προσεγγίσει ανήλικο, ηλικίας 13 ετών, αλλά τότε το παιδί είχε αρνηθεί να τον ακολουθήσει.
Δεδομένου ότι το σενάριο περί λύτρων δεν φαίνεται να ευσταθεί, η αστυνομία εξετάζει όλες τις παραμέτρους της απαγωγής. Ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή πιθανόν να κρύβει το μεγάλο μυστικό.
Τι συνέβη

Τα δύο παιδιά, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα, απήχθησαν το πρωί της Τρίτης από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Οι δύο 11χρονοι εντοπίστηκαν έπειτα από οκτώ ώρες, ενώ ο απαγωγέας συνελήφθη χθες το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδελφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές, προσομοίαζαν με αυτά ενός γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο ως δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο όχημα έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την αστυνομία. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο.

Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν τον δράστη με τα δύο παιδιά.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο αγοράκια έμοιαζαν ναρκωμένοι. Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι το φάρμακο που χορηγήθηκε στα παιδιά από τον δράστη είναι το ATIVAN. Πρόκειται για δυνατό αγχολυτικό.

Οι δύο 11χρονοι απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με τον δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης