Κασουλίδης: Ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 11:37
Κασουλίδης: Ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη
«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς παρατηρείται άνοδος λαϊκίστικων και εθνικιστικών κινημάτων» επισημαίνει σε γραπτή δήλωση ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Κασουλίδης σημειώνει ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα θύματα αυτής της ανησυχητικής τάσης «και συχνά στοχοποιούνται ή χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι».

Ο κ. Κασουλίδης υποδεικνύει την ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού ειδικότερα στις μέρες μας και σημειώνει: «Όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν, πρωτίστως, εμείς, οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα, αναλαμβάνοντας την ιδιαίτερη ευθύνη της διατήρησης της ισχύος των ανοικτών ευρωπαϊκών κοινωνιών μας και της δημιουργίας κοινοτήτων, στις οποίες να συνυπάρχουν όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διακρίσεις».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι και θα παραμείνει ένας σημαντικός παράγοντας που προωθεί ενεργά τη βασική ισότητα όλων των ανθρώπων, καταλήγει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 12:31