Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και θέματα οικονομίας και ενέργειας συζήτησαν στη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η συνάντηση, που χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ιδιαίτερα παραγωγική και δημιουργική, έλαβε χώρα σε εξαιρετικό κλίμα, με τη συμμετοχή από κυπριακής πλευράς του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Νίκου Αιμιλίου και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ για την πορεία των διαπραγματεύσεων εκφράζοντας ευχαριστίες για τη θέση αρχής που μέχρι σήμερα τηρεί η Ρωσική Ομοσπονδία στο Κυπριακό.

«Είχαμε όμως την ευκαιρία εκτός από το Κυπριακό, και τη συμβολή που μπορεί να διαδραματίσει στις συνομιλίες και στην επίλυση του η Ρωσία, να αγγίξουμε θέματα που αφορούν την οικονομία και την ενέργεια», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη πως με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 55 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, «ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την επιθυμία, κατόπιν και δικής μας προσκλήσεως, να πραγματοποιήσει σε κάποια στιγμή επίσκεψη στην Κύπρο, ανταποδίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και εμπράκτως τις ευχαριστίες για τη στάση της Κύπρου, όσον αφορά τα διάφορα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης