Κύπρος: Στο κελί ανήλικος για επίθεση κατά αστυνομικών με μαχαίρι και σιδερογροθιά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 00:15
Κύπρος: Στο κελί ανήλικος για επίθεση κατά αστυνομικών με μαχαίρι και σιδερογροθιά
Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 15χρονου, ο οποίος εχθές εθεάθη να προσπαθεί να σπάσει με σιδερογροθιά γυάλινη προθήκη κοσμηματοπωλείου στη Λεμεσό. Όπως διαπιστώθηκε, εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του για δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, περίπολο της Αστυνομίας μετέβη γύρω στις 15:15 στην περιοχή, όπου μαρτυρία ανέφερε πως άγνωστο πρόσωπο προσπαθούσε να σπάσει την προθήκη κοσμηματοπωλείου και εντόπισε τον νεαρό.

Ο 15χρονος που δεν ήταν συνεργάσιμος με τις αρχές, φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να έβγαλε από τις τσέπες του ένα μαχαίρι και μια σιδερογροθιά, ενώ όταν αστυνομικός προσπάθησε να του τα αποσπάσει, ο νεαρός -σύμφωνα με την Αστυνομία- άρχισε να τον κλωτσά και να τον εξυβρίζει.

"Έγινε τελικά κατορθωτός ο περιορισμός και η αυτόφωρη σύλληψη του για τα αδικήματα της μαχαιροφορίας προς διέγερση τρόμου, της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, της δημόσιας εξύβρισης και της αντίστασης κατά της σύλληψης", είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας πως, την ίδια ώρα, γυναίκα έφτασε στη σκηνή και αναγνώρισε τον νεαρό ως το πρόσωπο που, λίγο πριν, επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ, συνέχισε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για 15χρονο που καταζητείτο για δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών υποστατικών, που είχαν διαπραχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε θεληματική του κατάθεση ο 15χρονος φαίνεται να παραδέχθηκε τις δύο υποθέσεις διαρρήξεων και σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης του.

"Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το πρόσωπο αυτό έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοιες φύσεως αδικήματα", ανέφερε ο Ιωάννης Σωτηριάδης, σημειώνοντας πως "αν και έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του, που τον καθιστά ποινικά υπεύθυνο, υπάρχουν οι μηχανισμοί και συνεργαζόμαστε με το Γραφείο Ευημερίας και όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται, με στόχο να το βοηθήσουμε, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και τις ποινικές ευθύνες που πηγάζουν από τις πράξεις του".

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 00:15