Κύπρος: Αρχίζουν οι δενδροφυτεύσεις στην καμένη γη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021, 11:45
Κύπρος: Αρχίζουν οι δενδροφυτεύσεις στην καμένη γη

Το Τμήμα Δασών του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου ξεκινάει το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 δενδροφύτευση, που σηματοδοτεί την έναρξη των δενδροφυτεύσεων στις καμένες περιοχές των κοινοτήτων Ορεινής Λάρνακας - Λεμεσού, με χώρο συνάντησης το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματική», στην Επταγώνεια.

Στη δενδροφύτευση, που θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα τηρηθούν τα ισχύοντα σχετικά Πρωτόκολλα και Διατάγματα του υπουργείου Υγείας και θα λάβουν μέρος μόνο οργανωμένα σύνολα - χορηγοί, σύμφωνα με πρόγραμμα που ετοιμάστηκε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ετοιμάστηκε, δενδροφύτευση για οργανωμένα σύνολα - χορηγούς θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δενδροφυτεύσεις για οργανωμένα σύνολα που δεν είναι χορηγοί.

Καθώς οι φυτεύσεις θα γίνουν κατά μήκος των δρόμων (Αρακαπάς - Επταγώνεια, Επταγώνεια - Κελλάκι και Επταγώνεια - Μελίνη), ζητείται η κατανόηση του κοινού, το οποίο προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τη διακίνησή του στην περιοχή και να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των αρμοδίων.

 

Πηγή: sigmalive.com

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021, 12:35