Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το οποίο ηγείται του «κυβερνητικού» συνασπισμού στα κατεχόμενα και θεωρείται κεντροαριστερό, καλεί τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου «να συναντηθούν στο πλαίσιο του εγγράφου του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, το οποίο παρουσιάστηκε στις 30 Ιουνίου 2017 με στόχο την επίτευξη ομοσπονδίας το πιο σύντομο δυνατόν».

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης έχει αναφέρει ότι το πλαίσιο του γ.γ. του ΟΗΕ είναι αυτό, που υποβλήθηκε στο Κραν Μοντανά στις 4ης Ιουλίου 2017. Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είχε δηλώσει ότι «οι αναφορές του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, φαίνεται να παραπέμπουν σε κάτι άλλο και όχι στο πλαίσιο Γκουτέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ το ΡΤΚ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η πρόσφατη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, «είναι πολύ σημαντική για την ολοκλήρωση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία άρχισε το 2015».

Επίσης, στην ανακοίνωση το ΡΤΚ αναφέρει ότι είναι ακόμη εφικτό να εξευρεθεί το σημείο, στο οποίο και οι δύο κοινότητες κερδίζουν με μια στοχοπροσηλωμένη διαδικασία με ενεργό ρόλο του γ.γ. του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης