Κύπρος: Εγκαινιάστηκε ηλιακό εργοστάσιο που χρηματοδότησε η ΕΤΑΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 14:50
Κύπρος: Εγκαινιάστηκε ηλιακό εργοστάσιο που χρηματοδότησε η ΕΤΑΑ
Ηλιακό εργοστάσιο, που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), εγκαινιάστηκε σήμερα στην Κύπρο, στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, ένας ηλιακός σταθμός ισχύος 1,5 MW έστειλε την πρώτη ηλεκτρική ενέργεια στο κρατικό δίκτυο.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΤΑΑ, αναφέρθηκε στην καλή πορεία της κυπριακής οικονομίας, που εξήλθε από την κρίση. Ο υπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος έχει, πλέον, ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και πρωτογενές πλεόνασμα, αφήνοντας πίσω το έλλειμμα που έφθασε μέχρι και το 6% του ΑΕΠ.

Επίσης, μίλησε για το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Κύπρου, τονίζοντας ότι ο εταιρικός φόρος παραμένει στο 12,5% και οι συνθήκες για ξένες επενδύσεις είναι ευνοϊκότερες.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο ναυτιλιακό κέντρο στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι τροχοδρομούνται έργα ανάπτυξης για τον τουρισμό, όπως είναι οι μαρίνες και το καζίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 15:01