Από τις 7:30 το πρωί της Τρίτης άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 37-38 ετών και ήδη το πρώτο μισάωρο έκλεισαν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού περισσότεροι από 10.000 Κύπριοι πολίτες. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 8.00 το βράδυ και σύμφωνα με τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο, δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις στο σύστημα. Ωστόσο, «δεν πρέπει να δίνουμε περαιτέρω διάσταση στο θέμα της καθυστέρησης. Πάντα υπάρχουν τα τρία-τέσσερα λεπτά καθυστέρησης και θα υπάρχουν όσο ο κόσμος παλεύει για ένα pfizer ή ένα moderna επειδή υπάρχει διστακτικότητα στα άλλα εμβόλια», σημείωσε.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 8.30πμ έκλεισαν 10.326 ραντεβού, από τα 14.387 που είναι διαθέσιμα. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της COVID-19 επικεντρώνεται αυτή την περίοδο στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 30-38 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνει, ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με βασικό στόχο την κάλυψη σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού εντός Μαΐου, προσθέτοντας ότι ο στόχος για εμβολιασμό τουλάχιστον με την 1η δόση πέραν του 60% του πληθυσμού, που δύναται να εμβολιαστεί, μέχρι το τέλος Ιουνίου, είναι εφικτός, εάν ληφθούν υπόψη οι προγραμματισμένες παραλαβές από τα αδειοδοτημένα εμβόλια και η αυξημένη ανταπόκριση από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός, διαλαμβάνει ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις ηλικιακές ομάδες 35-36 ετών Πέμπτη 6 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ, 33-34 ετών την Παρασκευή 7 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι προσβάσιμη στις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ότι  οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνει ότι τις προηγούμενες ημέρες που η Πύλη Εμβολιασμού ήταν διαθέσιμη για ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα των 61-70, διευθετήθηκαν μέχρι τις 8.00 χθες το βράδυ 8.480 ραντεβού από σύνολο 12.960 που είχαν δοθεί και συμπληρώνει ότι ο προγραμματισμός για την περίοδο μετά τις 8 Μαΐου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Πηγή: sigmalive.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης