Συνεχίζοντας τις επαφές του, στο πλαίσιο της 70ής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είχε σειρά συναντήσεων με ομολόγους του, ενώ συμμετείχε σε εκδηλώσεις και συναντήσεις υψηλού επίπεδου που διοργανώνονται στην έδρα του ΟΗΕ με την ευκαιρία της 70ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Καζακστάν, της Τυνησίας, του Λιβάνου, της Παραγουάης, του Λάος, της Νορβηγίας, της Κορέας και της Αγκόλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα το βράδυ, έλαβε μέρος σε Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέματα το Ιράν και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, κατά την οποία οι Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

Την Τρίτη συμμετείχε στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Συρία της οποίας προήδρευσαν από κοινού ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας και οι δύο Επίτροποι της ΕΕ Χρήστος Στυλιανίδης και Johannes Hahn. Την Τετάρτη o κ. Κασουλίδης έλαβε μέρος στην Υπουργική Συνάντηση αναφορικά με το δικαίωμα του βέτο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, την οποία διοργάνωσαν η Γαλλία και το Μεξικό.

Χθες το απόγευμα, ο Υπουργός Εξωτερικών επρόκειτο να συναντηθεί με τον ειδικό συντονιστή απεσταλμένο για θέματα ενέργειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Amos Hochstein και αργότερα το βράδυ να παρακαθίσει στο Διατλαντικό Δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με οικοδεσπότη τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης