Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Κύπρου, πλην του ΔΗΣΥ από τη συγκυβέρνηση και της Συμμαχίας Πολιτών από την αντιπολίτευση, ενεγράφη προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θέμα ενημέρωσης για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου από τον υπουργό Οικονομικών καθώς και την ανάγκη αποτίμησης και επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Μετά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Οικονομικών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου «θα κληθεί η κυβέρνηση και ο ΥΠΟΙΚ να ενημερώσουν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, αλλά και για τους στόχους της ίδιας της κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, οι προβλέψεις της τρόικας και της κυβέρνησης για την επιτυχή υλοποίηση του μνημονίου έπεσαν έξω. Ανέφερε επίσης πως οι τρύπες του τραπεζικού τομέα δεν θα κλείσουν με τις μαζικές εκποιήσεις, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν άλλαξε σε ικανοποιητικό βαθμό το μνημόνιο.
«Επιθυμία μας», είπε, «είναι να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνηση έναντι των δανειστών, τονίζοντας πως μόνο η κυβέρνηση μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα και να αλλάξει το μνημόνιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Κ.Π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης