Κύπρος: Επικοινωνία Αναστασιάδη - Γιούνκερ για την κατοχύρωση του χαλουμιού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 13:53
Κύπρος: Επικοινωνία Αναστασιάδη - Γιούνκερ για την κατοχύρωση του χαλουμιού
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα της προώθησης κατοχύρωσης του χαλουμιού, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.

«Ο φάκελος που αφορά στο προϊόν ονομασίας προέλευσης "φάκελος χαλουμιού" πρέπει να προωθηθεί και η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, στις οποίες χρειάζεται να προβεί», είπε η κ. Βασιλείου, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στον κ. Γιούνκερ σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει το θέμα του φακέλου του χαλουμιού και να προχωρήσει η κατοχύρωση του προϊόντος ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

Η Κομισιόν δημοσίευσε την αίτηση καταχώρισης της ονομασίας χαλούμι στις 28 Ιουλίου 2015 και από τότε το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η αίτηση έχει μπλοκάρει στις Βρυξέλλες, λόγω της διασύνδεσής της με τον κανονισμό της «Πράσινης Γραμμής» για σκοπούς ελέγχου της εμπορίας των προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 13:53