Η εταιρεία Noble Energy υπέβαλε σήμερα αίτημα στην Κυπριακή Δημοκρατία για παραχώρηση μεριδίου από το κομμάτι που κατέχει στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ στη βρετανικών συμφερόντων εταιρεία BG Group, δήλωσε νωρίς το απόγευμα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, η εταιρεία προτείνει όπως η ίδια παραμείνει διαχειριστής, η BG κατέχει το 35%, η Noble επίσης 35% και η Delek το υπόλοιπο 30% του μεριδίου στο τεμάχιο 12.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε πως ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημειώνοντας πως χρειάζεται όπως το αίτημα υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε πως «πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία δεικνύει και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ, στις προοπτικές της, από μιαν εταιρεία με τεράστια τεχνική και εμπορική οικονομική εμβέλεια».

Επίσης ευθυγραμμίζει τα τεχνικά και εμπορικά συμφέροντα του κοιτάσματος «Αφροδίτη» με την Αίγυπτο, αφού η εταιρεία BG group είναι διαχειριστής και ιδιοκτήτης του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο `Ιντκου, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης