«Συμπληρώθηκε την τρέχουσα εβδομάδα η αντικατάσταση του αγωγού τροφοδότησης νερού των περιοχών Κόρνου – Σταυροβουνιού – Λευκωσίας, ο οποίος πέρσι είχε παρουσιάσει προβλήματα με την ποιότητα του νερού που τροφοδοτούσε τις κοινότητες, μεταξύ άλλων, Αλάμπρα και Αγίας Βαρβάρας και είχε διαπιστωθεί πως θα πρέπει να αντικατασταθεί».

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Ανδρέας Μανώλης, ο οποίος ανακοίνωσε πως εντός του επόμενου 10ήμερου αναμένεται να αρχίσει η ροή νερού μέσω του αγωγού Κόρνου – Σταυροβουνιού – Λευκωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ότι με τη λειτουργία του, ο αγωγός Κόρνου – Σταυροβουνιού – Λευκωσίας θα συμπληρώνει πλέον την παροχή νερού μέσω του αγωγού Τερσεφάνου – Δάλι – Λευκωσία, ο οποίος αποκλειστικά τροφοδοτεί σήμερα με νερό τα νοικοκυριά της Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο στη διάρκεια προγραμματισμένων συντηρήσεων του αγωγού Τερσεφάνου – Δάλι – Λευκωσία δημιουργήθηκε πρόβλημα στην παροχή νερού μέσω του αγωγού, λόγω τεχνικής βλάβης με αποτέλεσμα να υπάρξουν διακοπές στην τροφοδότηση με νερό των νοικοκυριών της Λευκωσίας.

Προκήρυξη προσφορών για αγωγό από το Βασιλικό στο ΣΥΛ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ο κ. Μανώλης ανακοίνωσε ότι προκηρύσσεται αρχές Ιουλίου διαγωνισμός για μελέτη και ετοιμασία εγγράφων προσφορών για την εγκατάσταση αγωγού από την αφαλάτωση του Βασιλικού μέχρι τις δεξαμενές του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας της Λευκωσίας (ΣΥΛ).

Σημείωσε ότι το όλο κόστος του έργου θα ανέλθει περίπου στα 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης