Περισσότερο από μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό, για να μεταβεί στη συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό και ερωτηθείς πώς πήγε η συνάντησή του με την κα Νούλαντ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Πάντα είμαστε φιλόξενοι. Θέσαμε τις θέσεις μας και η συνάντηση πήγε πολύ ικανοποιητικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εποικοδομητική συνάντηση για το Κυπριακό σήμερα το πρωί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο πρόεδρος της Κύπρου.

Στη συνέχεια η κα Νούλαντ συναντήθηκε για μία ώρα με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ ο κ. Ακιντζί αναχώρησε για τη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η κα Νούλαντ θα έχει χωριστές επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμερικανίδα υφυπουργός ενδεχομένως να επιστρέψει στο Προεδρικό το απόγευμα για νέα συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης