Κύπρος: Υπό κράτηση οικιακή βοηθός για κλοπή κοσμημάτων και 30.000 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015, 12:58
Κύπρος: Υπό κράτηση οικιακή βοηθός για κλοπή κοσμημάτων και 30.000 ευρώ
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον γυναίκας 30 χρόνων, από το Βιετνάμ, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής από υπάλληλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Πέμπτη καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου από γυναίκα, ηλικίας 90χρόνων, ότι την 1η Σεπτεμβρίου, η οικιακή της βοηθός, από το Βιετνάμ, εγκατέλειψε το σπίτι όπου διέμενε μαζί της στο Μαρώνι της επαρχίας Λάρνακας, ενώ έλειπαν και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα από την οικία.

Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η 90χρονη συνοδευόμενη από την 30χρονη έκανε αναλήψεις από τον τραπεζικό της λογαριασμό χρηματικού ποσού ύψους 40 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ, δεν γνώριζε που κατέληγαν τα χρήματα που έπαιρνε από την Τράπεζα. Μετά από έρευνες της Αστυνομίας, η 30χρονη οικιακή βοηθός εντοπίστηκε στο Ζύγι και σε έρευνα εντοπίστηκαν στην κατοχή της διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 825 ευρώ και 30 δολάρια Αμερικής. Στην κατοχή της 30χρονης εντοπίστηκαν επίσης αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Ανακρινόμενη η οικιακή βοηθός δεν ήταν σε θέση να δώσει στην Αστυνομία ικανοποιητικές εξηγήσεις για όσα εντοπίστηκαν πάνω της και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Σήμερα η 30χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα επταήμερης κράτησης.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ζυγίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015, 13:29