Σημαντικά βελτιωμένη είναι η ποιότητα του αέρα στην Κύπρο μετά το κύμα σκόνης από τη Συρία, που είχε σαρώσει το νησί από το απόγευμα της Δευτέρας.

Με βάση τις τελευταίες μετρήσεις στη Λευκωσία η σκόνη είναι 106 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στη Λεμεσό 190, στη Λάρνακα 280, στο Ζύγι 328, στην Πάφο 96 και στην Αγία Μαρία Ξυλιάτου 100 μικρογραμμάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λειτουργός Μετεωρολογίας, Στεφανία Λοίζου δήλωσε ότι η σκόνη φεύγει από το νησί, αλλά με αργούς ρυθμούς, καθώς όπως εξήγησε δεν βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή το πεδίο των ανέμων. Ανέφερε ακόμη ότι η σκόνη θα εξακολουθήσει μέχρι και το Σάββατο να αιωρείται στην ατμόσφαιρα, αλλά εντός των ορίων ασφαλείας.

Η αλλαγή της κυκλοφορίας των ανέμων θα μεταφέρει κάποια ποσότητα σκόνης από την Αφρική στην Κύπρο, η οποία όμως δεν θα ξεπερνά τα καθορισμένα όρια.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, η κα. Λοίζου είπε ότι μέχρι το Σάββατο θα ανέρχεται στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και για το λόγο αυτό έχει εκδοθεί και προειδοποίηση για τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Επεσήμανε ωστόσο ότι από την Κυριακή θα παρατηρηθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης