Κοινοποιήθηκε σήμερα στα κόμματα εν μέσω αντιδράσεων από τις πολιτικές δυνάμεις η πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προνοείται η συμμετοχή και των οκτώ κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέτει τρεις προϋποθέσεις για επανασύσταση του Σώματος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η πρώτη αφορά το πρωτόκολλο εμπιστευτικότητας, αφού αυτός ήταν και ο λόγος που οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του Σώματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να δεσμευθούν για την τήρηση του πρωτοκόλλου, το οποίο θα επιτρέπει σε κάθε μέλος να αποκαλύπτει μόνο τις θέσεις, τις οποίες το ίδιο καταθέτει στις συνεδρίες.
– Η δεύτερη σχετίζεται με τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς προτείνεται η παρουσία ενός εκπροσώπου από κάθε κόμμα και όχι δύο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
– Η τρίτη και σημαντικότερη αλλαγή αφορά την ατζέντα των συνεδριών του Σώματος, η οποία θα περιορίζεται σε συγκεκριμένα θέματα και όχι σε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Κυπριακού, προκειμένου το Εθνικό Συμβούλιο να καταστεί πιο παραγωγικό.

Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης