Κύπρος-Μαλάς: Απαράδεκτη η δήλωση Αναστασιάδη για τα Σκόπια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 15:48
Κύπρος-Μαλάς: Απαράδεκτη η δήλωση Αναστασιάδη για τα Σκόπια
«Όλοι μας παρακολουθούμε με ζωηρό και δικαιολογημένο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν στο λεγόμενο Μακεδονικό», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου, Σταύρου Μαλά.

Στη δήλωση, η οποία έγινε πριν από την αποκλειστική δήλωση του Κυπρίου Προέδρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρει: «Εκείνο που κανένας δεν καταλαβαίνει, είναι πως είναι δυνατόν έστω και απερχόμενος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει, και μάλιστα με ατυχή τρόπο, σε ένα ζήτημα ο χειρισμός του οποίου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην ελληνική κυβέρνηση».

Πολύ δε περισσότερο, σημειώνει η κ. Χαραλαμπίδου, που οι χειρισμοί της Ελληνικής Κυβέρνησης «βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια ιδιαιτέρως λεπτή φάση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ότι «το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 15:49