Οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων συνεχίζουν σήμερα τη συζήτηση στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου η σημερινή συνάντηση των δύο διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί ξεκίνησε ήδη το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενή τους συνάντηση την Τρίτη οι διαπραγματευτικές ομάδες συνέχισαν τη συζήτηση στα θέματα ουσίας, όπως αυτά ζητήθηκαν από τους δύο ηγέτες.

Για το έργο που επιτελούν οι δύο διαπραγματευτές αναφέρθηκε πρόσφατα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος δήλωσε «εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες της Κύπρου, με επικεφαλής τους κ.κ. Μαυρογιάννη και Ναμί, επιδεικνύουν θάρρος, δημιουργικότητα και αλληλοσεβασμό».

Όπως επίσης ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «οι δύο διαπραγματευτές έχουν επιτελέσει ένα σημαντικό έργο καταγράφοντας συγκλίσεις, αποκλίσεις εφ΄ όλης της ύλης, κάτι που μας δίνει την ευχέρεια, στους δύο ηγέτες, να δώσουμε περαιτέρω οδηγίες για επεξεργασία με βάση και την αλληλένδετη διαπραγμάτευση κεφαλαίων, έτσι ώστε στις 29 του μηνός να μπούμε πραγματικά σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για τα κεφάλαια που θα είναι ενώπιον μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στην παρουσία και του κ. Ειντε, ο οποίος αναμένεται στην Κύπρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης