Άγια Θεοφάνεια σήμερα και σε όλους τους ιερούς ναούς της Κύπρου τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο όπου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέστη της αρχιερατικής θείας λειτουργίας.

Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού έγινε στις κατά τόπου ιερές μητροπόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θεία λειτουργία των Θεοφανείων τελέστηκε και φέτος στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο. Ο καθαγιασμός των υδάτων τελέστηκε στη θάλασσα του Αγίου Θέρισσου στην Γιαλούσα.

Θεοφάνεια στη Λάρνακα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου και στην παρουσία πολιτικών, πολιτειακών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, γιόρτασε σήμερα η Λάρνακα τα Άγια Θεοφάνεια.

Τη θεία λειτουργία και την τελετή του αγιασμού των υδάτων παρακολούθησαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλειος Παπαϊωάννου, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και της μεγάλης θαλασσοταραχής που επικρατούσε στη Λάρνακα, φέτος ο αγιασμός των υδάτων δεν έγινε όπως συνηθίζεται στη μεγάλη αποβάθρα της πόλης.

Εορτασμός στη Λεμεσό χωρίς κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας τελέστηκε το πρωί στη Λεμεσό, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, για τη γιορτή των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και του Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ενώ η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού ακυρώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πιο τολμηροί οι Παφίτες που βούτηξαν στα παγωμένα νερά

Με ξεχωριστή λαμπρότητα η Πάφος γιόρτασε τα Άγια Θεοφάνεια. Η θεία λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί συνέρρευσαν παρά το τσουχτερό κρύο στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου όπου εκεί έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη Πάφου.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Πάφο παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Στην Πάφο βρισκόταν επίσης για τα Θεοφάνεια και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ανάμεσα σε όσους αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στην θάλασσα για να πάρουν το σταυρό ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος που στηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών Δώρος Παφίτης.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης