Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες στη Διυπουργική Επιτροπή για την Παιδεία, να έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως προς την αξιοποίηση όλων των νομικών εργαλείων που η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει, για προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας Παιδείας, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.

Μιλώντας ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κ. Βασιλείου δήλωσε ότι σε αυτήν συζητήθηκαν, επίσης, πρακτικές που θα μελετηθούν από την Κυβέρνηση ως προς την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου σε περίπτωση που η «αχρείαστη ένταση, που έχει προκληθεί λόγω της στάσης των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, επεκταθεί πέραν της 48ωρης απεργίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς την εξαγγελία για κυλιόμενες απεργίες, δηλαδή σε διαφορετικά σχολεία κάθε φορά ενδεχόμενη αποχή από εξωδιδακτικές ασχολίες, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι δόθηκαν οδηγίες από το υπουργικό συμβούλιο στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, όπως συναντηθεί με τους συνδέσμους των οργανωμένων γονέων, με σκοπό τον συντονισμό για τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών, ειδικότερα ως προς θέματα ασφάλειας των παιδιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης