Κύπρος: «Μίνι» καύσωνας - Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 08:54
Κύπρος: «Μίνι» καύσωνας - Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία
Μίνι καύσωνας θα επικρατεί μέχρι και την Τετάρτη καθώς θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι, στα δυτικά, θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα δυτικά, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα βόρεια παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, αλλά θα παραμείνει σε ψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να επανέλθει κοντά στη μέση τιμή για την εποχή.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Πέμπτης.

Πηγή: sigmalive.com

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 09:10