Τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθούν εκ νέου οι δύο διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου.

Οι δύο άνδρες στους οποίους έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωσή του μετά από την συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, την προηγούμενη Πέμπτη, θα συνεχίσουν την εργασία τους για προετοιμασία της επόμενης συνάντησης των δύο ηγετών την Τετάρτη, 17 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο κ. Άιντα είχε πει ότι Μαυρογιάννης και Ναμί εργάστηκαν ακούραστα για όλες τις πτυχές του Κυπριακού, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό «το πού βρίσκονται οι δύο πλευρές τώρα», καθώς και ότι είχε υπάρξει πρόοδος σε διάφορους τομείς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου, χθες κατά την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δόθηκε κατάλογος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που υπέβαλε η ε/κ πλευρά.

Στα οδοφράγματα περιλαμβάνονται και εκείνα της Δερύνειας και της Λεύκας που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και εκείνα των Κοκκίνων, Πύλης Πάφου (ανάπτυξη όλης της περιοχής), Πυροϊού, Καϊμακλιού και Ποταμός Κάμπου – Κάμπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δισέλιδο έγγραφο που έδωσε στα μέλη του Εθνικού ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλαμβάνεται επίσης το ζήτημα της ενοποίησης του ηλεκτρικού ρεύματος και της τηλεφωνίας και η συλλογή πληροφοριών για το θέμα των αγνοουμένων.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Ενοχλημένη η κυβέρνηση από τη διαρροή του εγγράφου με τα ΜΟΕ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 15:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης