Νέα συνάντηση θα έχουν την Τετάρτη οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση οι δυο διαπραγματευτές θα ετοιμάσουν μια αποτύπωση της κατάστασης πραγμάτων για τους ηγέτες, προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση. Παράλληλα οι δυο διαπραγματευτές θα δουν και κάποιες εισηγήσεις σε σχέση με ΜΟΕ, οι οποίες θα υποβληθούν επίσης στους ηγέτες για λήψη απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα από το Κυπριακό Πρακτορείο αν μετά τη συνάντηση των ηγετών στις 28 Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθούν νέα ΜΟΕ, αρμόδια πηγή απάντησε πως αυτό θα γίνει «αν έχουν ωριμάσει και συμφωνηθεί», σημειώνοντας πως οι διαπραγματευτές επεξεργάζονται τις εισηγήσεις που θα κάνουν.

Ο κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ζήτησαν από τους διαπραγματευτές να ετοιμάσουν ένα ενιαίο κατάλογο με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής. Πρόσθεσε πως ο κατάλογος θα τεθεί ενώπιον των ηγετών, οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσουν ποια θα υιοθετήσουν ή όχι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης