Κύπρος: Ολοκλήρωση αξιολόγησης σε επίπεδο κλιμακίων, ανακοινώνει η τρόικα

Κύπρος: Ολοκλήρωση αξιολόγησης σε επίπεδο κλιμακίων, ανακοινώνει η τρόικα
Σε κοινή ανακοίνωσή τους Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναφέρουν πως σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της Κύπρου, έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων, αφού τα πλαίσια εκποιήσεων και αφερεγγυότητας έχουν τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν, κρίνονται ως σημαντικές περαιτέρω δράσεις για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για διευκόλυνση της πώλησης τραπεζικών δανείων.

Καλούν επίσης τις αρχές να διατηρήσουν το μομέντουμ των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και σημειώνουν ότι βασικό στοιχείο τους αποτελεί η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, και ότι η έγκαιρη εφαρμογή του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων είναι απαραίτητη για αύξηση της οικονομικής αποτελεσματικότητας, προσέλκυση επενδύσεων και μείωση του δημόσιου χρέους.

Η ολοκλήρωση των αξιολογήσεων τελεί υπό την διαδικασία έγκρισης ΕΕ και ΔΝΤ, που θα αρχίσει σύντομα, αναφέρεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για έγκριση της έκθεσης και εκταμίευση αναμένεται να γίνει στις 16 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 15:28