Στη Λάρνακα το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης από το Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 11:17
Στη Λάρνακα το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης από το Ισραήλ
Το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης απέκτησε από το Ισραήλ η Κύπρος, στο πλαίσιο υλοποίησης διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και για τη διενέργεια των κατάλληλων τελωνειακών ελέγχων.

Το πλοίο έφθασε στο λιμάνι της Λάρνακας και η επίσημη τελετή ένταξής του στην Εθνική Φρουρά θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου, στη Ναυτική Βάση «Αντ/γος Ε. Φλωράκης».

Το πλοίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ κι άλλες συναφείς δραστηριότητες, ενώ σ’ αυτό εκπαιδεύτηκαν Κύπριοι αξιωματικοί και άνδρες της Εθνικής Φρουράς. Το πλοίο ανοικτής θαλάσσης (P61), το οποίο έχει τη δυνατότητα να φέρει μεγάλη γκάμα οπλικών συστημάτων, περιλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυραύλων, διαθέτει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων. Αγοράστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Ισραήλ και κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία στη Χάιφα.

Η καθέλκυση του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας του σκάφους, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σημαντικού στόχου που έχει θέσει το Υπ. Άμυνας για την ενίσχυση του Ναυτικού, αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, 13:19