Την αντίδραση μικρής ομάδας Τουρκοκυπρίων προκάλεσε η παρουσία του γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού σε τουρκουπριακό κοιμητήριο στο χωριό Σανταλάρη, όπου πήγε με αντιπροσωπεία του κόμματος για να καταθέσει λουλούδια στους τάφους Τουρκοκυπρίων, που δολοφονήθηκαν από την ΕΟΚΑ Β.

Περίπου οκτώ Τουρκοκύπριοι πήγαν στο κοιμητήριο και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αλλά και την αντιπροσωπεία του τουρκοκυπριακού κόμματος “Ενωμένη Κύπρος”, με επικεφαλής τον Ιζέτ Ιτζιάν.
Οι Τουρκοκύπριοι άρχισαν να υβρίζουν , όταν ο γ.γ. του ΑΚΕΛ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενοι στον κ. Ιτζάν τον ρώτησαν ,πώς μπορεί να μεταβαίνει εκεί με τους Ελληνοκύπριους, ενώ δεν παρευρίσκεται σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο χωριό.

Ο κ. Ιζτζάν τους είπε πως το κάνουν αυτό “για την ειρήνη και επειδή θέλουν να υπάρξει λύση στην Κύπρο”. Οι διαμαρτυρόμενοι απάντησαν “δεν θέλουμε την ειρήνη με αυτούς τους ανθρώπους”. Στη συνέχεια προσήλθαν στον ομαδικό τάφο.

Οι αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων πραγματοποίησαν ανάλογη επίσκεψη στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου βρίσκονται ομαδικοί τάφοι Ελληνοκυπρίων πήραν τα λουλούδια, που είχαν εναποθέσει οι δυο αντιπροσωπείες, και τα πέταξαν προς τα στελέχη τους. πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης