Το προσωπικό του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ κατέρχεται σε 12ωρη στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη, από τις 6:15 το πρωί μέχρι το βράδυ, διαμαρτυρόμενο για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο χώρο εργασίας του και τα οποία, σύμφωνα με τις συντεχνίες, παραμένουν ανεπίλυτα από τις αρμόδιες αρχές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, η απόφαση για τη «δυναμική αντίδραση» λήφθηκε σήμερα το πρωί σε συνέλευση του προσωπικού και ήταν ομόφωνη, καθώς υπήρχε προειδοποίηση γραπτώς από τις 29 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα προβλήματα είναι σοβαρά και επηρεάζουν και την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο» σημειώνουν οι συντεχνίες.

Ειδικότερα αναφέρουν πως οι καθαρίστριες λόγω υποστελέχωσης, ειδικά τα βράδια, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα χειρουργεία και αμέσως μετά απασχολούνται στη κουζίνα του Νοσοκομείου για να παρασκευάζουν φαγητό, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο όλους τους κανόνες υγιεινής.

Επίσης, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προβλήματα στελέχωσης και πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που είναι εκτός λειτουργίας υπάρχουν στο τμήμα αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων, στην αιμοληψία, τους καθαριστές, στο αρχείο και τους κλητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα χρονολογούνται από τις αρχές του έτους 2017, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως σε επιστολή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 16/5/2017 δόθηκαν υποσχέσεις για διευθέτηση των προβλημάτων χωρίς όμως να υπάρχει καμία ενέργεια για επίλυση τους.

«Το προσωπικό του Νοσοκομείου και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που το εκπροσωπούν, εκφράζουν την συμπάθεια τους προς τους ασθενείς που θα ταλαιπωρηθούν αύριο. Δυστυχώς το προσωπικό υποχρεώθηκε να λάβει δυναμικά μέτρα τα οποία έχουν κύριο μέλημα τους την προστασία των ασθενών. Για τους ασθενείς που νοσηλεύονται έχει διευθετηθεί να εργαστεί προσωπικό ασφαλείας» καταλήγουν οι συντεχνίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης