Κύπρος: Σήμερα η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 09:11
Κύπρος: Σήμερα η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί
Με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί συναντάται σήμερα, στις 10.00, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε μια διερευνητική επαφή για το κατά πόσο ο κ. Ακιντζί είναι έτοιμος για την επανέναρξη του διαλόγου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της ειδικής αντιπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην οικία της.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, η συνάντηση περιγράφεται ως προκαταρκτική εκτός του πλαισίου των διαπραγματεύσεων.

«Αλλά από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει η προσδοκία και η επιδίωξη να μπορέσει να βοηθήσει αυτή η συνάντηση - αφού γίνουν κάποιες συνεννοήσεις με τον κ. Ακιντζί σε έναν ελεύθερο διάλογο - για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης που είναι ο ουσιαστικός στόχος αυτήν τη στιγμή» είπε.

Ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό, πάντως, όπως αναφέρει η philenews.com, αναμένονται από τις προσωπικές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες που θα έχει η ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ στις 31 Οκτωβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 10:10