Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει την Τρίτη ο «υπουργός» γεωργίας, Ναζίμ Τσαβούσογλου όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου η οποία κρίνεται καθοριστική για την ολοκλήρωση της προκήρυξης «δημόσιου» διαγωνισμού για την διανομή του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Η Χαβαντίς φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε πως από κοινού με την Τουρκία θα καταρτίσουν το συμβόλαιο, είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα πρέπει οι Τ/κ να συνεχίσουν να έχουν δικαιώματα όσον αφορά το νερό και η τιμή πώλησης θα καθοριστεί πολύ σύντομα καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες και με βάση τα στοιχεία που έχουν δεν θα πρόκειται για τιμή έκπληξη. Η εφημερίδα γράφει ότι στην συνάντηση Τσαβούσογλου – Ερογλου θα οριστικοποιηθεί και η τιμή του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της τιμής πώλησης είναι έτοιμοι να δώσουν νερό στα ντεπόζιτα των «δήμων» με πρώτους εκείνους του Κιόνελι και της Λευκωσίας. Από την 1η Αυγούστου, πρόσθεσε, θα μπορούν να δώσουν νερό παντού, όπου υπάρχει η υποδομή και φτάνει το δίκτυο διανομής.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλημα με τους «δήμους» είπε ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε μαζί τους δεν υπήρξε πρόβλημα, δεν υπάρχουν ελλείψεις στα κριτήρια που θέτουν (προς την Τουρκία) για την οριοθέτηση της τιμής πώλησης, έχουν μεταφέρει κάποιες προσδοκίες τους όσον αφορά το επιπρόσθετο πρωτόκολλο για το νερό, τις οποίες – ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου – έλαβαν υπόψην στις μελέτες που έκαναν οι ίδιοι. Τις επόμενες ημέρες αρμόδιοι των δύο πλευρών, του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, θα συναντηθούν για να οριστικοποιήσουν την τιμή πώλησης με βάση την προετοιμασία και τα έγγραφα που έχουν ετοιμάσει η κάθε μια, όπως ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης