Η σκόνη απο τη Συρία φαίνεται να υποχωρεί σημαντικά όπως δείχνουν οι μετρήσεις της ποιότητας αέρα, στην Κύπρο.

Ωστόσο η Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, ενώ το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, συνεχίζει να προειδοποιεί το κοινό να είναι προσεκτικό όταν εκτίθεται στην ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ασθενής εποχική χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη ενώ από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί από το μεσημέρι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 37 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα νότια παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και στα δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα βόρεια παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή το Σάββατο ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα αναμένεται σταδιακά αισθητή πτώση.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης