Ιδιαίτερες δυσκολίες φαίνεται πως αντιμετώπισαν φέτος στα Νέα Ελληνικά, οι μαθητές που συμμετέχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Το γραπτό του πρώτου και πιο μαζικού μαθήματος χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία «αρκετά δύσκολο», κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές, παρά τις χαμηλές βαθμολογίες που συγκέντρωνε η πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού.

Δύσκολα ήταν τα περισσότερα μέρη του φετινού εξεταστικού δοκιμίου, με κυριότερο αυτό της έκθεσης, καθότι το θέμα φαίνεται να μπέρδεψε τους περισσότερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν έκθεση στο ακόλουθο θέμα:

«Μέσα σε αυτό το παγκόσμιο πλαίσιο, που είναι κινούμενο και κλυδωνιζόμενο, η πατρίδα μας παραμένει πάντα μια ιδιαιτερότητα. Έζησε πολλά αυτήν την περίοδο, λίγα όμως φαίνεται να διδάχτηκε. Τα τελευταία χρόνια, βιώνει, ωστόσο, μια ιστορική στιγμή της: το τέλος των ψευδαισθήσεων». Σε άρθρο σου που θα δημοσιευθεί σε εφημερίδα, και με αφορμή το παράθεμα, να καταθέσεις τις απόψεις σου για τα ακόλουθα: Ποιες ήταν οι ψευδαισθήσεις που βίωνε για τόσα χρόνια η πατρίδα μας και πως το τέλος των ψευδαισθήσεων επέδρασε στην καθημερινότητα των ανθρώπων;

«Το δοκίμιο είναι θέμα των θεματοθετών»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείσα να σχολιάσει παράπονα μαθητών για το εξεταστικό δοκίμιο, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Τέρψα Κωνσταντινίδου είπε ότι το εξεταστικό δοκίμιο είναι θέμα της Επιτροπής Θεματοθέτησης.

«Εγώ δεν μπορώ να το κρίνω και να πω είναι σωστό ή λάθος ή είναι έτσι ή αλλιώς. Η Επιτροπή Θεματοθέτησης θα πρέπει να το δει και να πει την άποψη της. Υπάρχουν σαφής οδηγίες που τους δίνει η Υπηρεσία Εξετάσεων, αλλά η Επιτροπή είναι αυτή που ουσιαστικά δίνει τα θέματα, την ύλη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα που μπορούν να αποταθούν γονείς και μαθητές σε περίπτωση που έχουν κάποιο πρόβλημα ή παράπονο, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι αν αφορά το γραπτό, θα πρέπει να το θέσουν το θέμα και να το απευθύνουν στην Επιτροπή Θεματοθέτησης των Νέων Ελληνικών στη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ για θέματα διαδικασίας των Παγκύπριων Εξετάσεων να απευθύνονται στην Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων.

Η κ. Κωνσταντινίδου σημείωσε ότι την πρώτη μέρα των εξετάσεων όλα κύλησαν ομαλά.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης