Με τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της αστυνομίας, σημαδεύτηκε η δικοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών 11.30π.μ.–1.30μ.μ., στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, χθες το απόγευμα.

Όπως αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση, περίπου 200 Ελληνοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές και 150 Τουρκοκύπριοι από την πλευρά των κατεχομένων, συγκεντρώθηκαν με σκοπό τη διάνοιξη του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Σε κάποια στιγμή, οι Τουρκοκύπριοι που βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης σπρώχνοντας τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, οι οποίοι δέχθηκαν πετροβολισμό. Στη συνέχεια, συνεχίζει η ανακοίνωση, Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές, απετράπησαν από την αστυνομία από το να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα μέλη της αστυνομίας, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις, αφού είχε χτυπηθεί με μεταλλική πινακίδα από Τουρκοκύπριο διαδηλωτή. “

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προστίθεται στην ανακοίνωση, έγινε περιορισμένη χρήση ατομικών δακρυγόνων σπρέι, εκ μέρους των αστυνομικών, στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το να παραβιάσουν τον αστυνομικό κλοιό και κατ΄ επέκταση το οδόφραγμα, το οποίο παραμένει προσωρινά κλειστό.

Σε γραπτή δήλωση του αργότερα σήμερα, ο αρχηγός της αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου, 2020, από Τουρκοκύπριους διαδηλωτές και εκφράζει τη συμπαράσταση, τη συμπάθεια και τη λύπη του για τον τραυματισμό των πέντε συναδέλφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Αστυνομία Κύπρου είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του νόμου και της τάξης και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να οχλαγωγεί κτυπώντας και βρίζοντας αστυνομικούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία”, τονίζει.

“Ως εκ τούτου, -καταλήγει ο Αρχηγός Αστυνομίας-, “έχει δώσει οδηγίες όπως εξεταστεί το όλο συμβάν και όπου εντοπιστεί η διάπραξη αδικημάτων από τον οποιονδήποτε, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις”.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης