Δεν θα χτυπήσει την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου το κουδούνι στα Γυμνάσια, στα Λύκεια και στις Τεχνικές Σχολές λόγω της αυξημένης σκόνης που παρατηρείται από χθες σε όλη την Κύπρο και η οποία δεν αναμένεται να εξασθενίσει πριν την Παρασκευή.

Οι μαθητές θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα, να πάρουν βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα και στη συνέχεια να αρχίσουν μαθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε ότι έγιναν σήμερα το πρωί διαβουλεύσεις και με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και με την Μετεωρολογική Υπηρεσία και πρόσθεσε ότι «παρά το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει κάποια βελτίωση αύριο, εντούτοις δεν θα εξασθενίσει εντελώς το φαινόμενο, και με βάση αυτές τις διαβουλεύσεις έχουμε καταλήξει στο να αναβληθεί για μία ημέρα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα Γυμνάσια και στα Λύκεια».

«Οι μαθητές αντί να πάνε στο σχολείο την Πέμπτη θα πάνε την Παρασκευή. Φαίνεται ότι το φαινόμενο θα εξασθενίσει σχεδόν εντελώς την Παρασκευή. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα την Παρασκευή. Επομένως, προσανατολιζόμαστε την Παρασκευή να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία. Εάν υπάρξει διαφοροποίηση της κατάστασης, θα μελετήσουμε και αύριο όλα τα δεδομένα για να οριστικοποιηθεί αυτή η απόφαση για έναρξη των μαθημάτων την Παρασκευή», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης