Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συναντίληψης, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της 7ης αξιολόγησης από την τρόικα μεταξύ 14-24 Ιουλίου, δημοσιοποίησε το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών.

Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας αντικατοπτρίζεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο και αποτελεί τη βάση για επίτευξη συμφωνίας σε πολιτικό επίπεδο κατά τη Σύνοδο του Eurogroup στις 12 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να εγκριθεί, καταρχήν, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια επικαιροποίησης του Μνημονίου, έχουν τεθεί τρία προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τον ΕΜΣ και το ΔΝΤ, τα οποία είναι:

α) Έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της νομοθεσίας για τη σύσταση νέας εταιρείας τηλεπικοινωνιών ιδιωτικού δικαίου,

β) Έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των νομοθετικών προτάσεων σχετικά με το Σχέδιο Δράσης για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γ) Ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της νομοθεσίας για την έκδοση τίτλων ακίνητης ιδιοκτησίας σε εγκλωβισμένους αγοραστές που έχουν καταβάλει ένα μεγάλο μέρος της αξίας του ακινήτου.

Τα δύο πρώτα προαπαιτούμενα έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 26 Αυγούστου ενώ το τρίτο προαπαιτούμενο ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 3 Σεπτεμβρίου.

Με την ικανοποίηση και των τριών προαπαιτούμενων από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Eurogroup στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εγκρίνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Μετά την έγκριση του Μνημονίου σε πολιτικό επίπεδο, θα ακολουθήσουν οι εθνικές διαδικασίες κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Ακολούθως, αναμένεται η τυπική διαδικασία υπογραφής του επικαιροποιημένου Μνημονίου μεταξύ της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης