Άλλα τουλάχιστον 18 εκατ. ευρώ προγραμματίζεται να διατεθούν για χρηματοδότηση των σχεδίων νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας – 4η Προκήρυξη», στη Λευκωσία, ο Κύπριος υπουργός είπε ότι «από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας διαφαίνεται ότι το Σχέδιο Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι ένα από τα πλέον πετυχημένα σχέδια χορηγιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, «στην κάθε προκήρυξη επιδεικνύεται τεράστιο ενδιαφέρον από νέους και νέες και αποδεδειγμένα έχει συμβάλει στη δημιουργία εκατοντάδων νέων επιχειρήσεων και μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης».
Ενδεικτικά διατύπωσε την εκτίμηση ότι με την ολοκλήρωση των επενδυτικών έργων θα δημιουργηθούν περίπου 2 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε ότι το 4ο Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» για την περίοδο 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, και την κυπριακή Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης