Η μεθοδολογία και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) θα απασχολήσουν τη συνάντηση σήμερα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, παρουσία της ειδικής αντιπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ Λίζα Μπάντενχαϊμ.

Η συνάντηση, σε λίγη ώρα στο υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ώρα Αναστασιάδης και Έρογλου επισκέπτονται το ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ.

Χθες οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι είχαν νέα συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα οικονομίας, ασφαλείας και εγγυήσεων, η σχέση μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ομόσπονδων πολιτειών, καθώς και η σχέση μεταξύ ανεξάρτητων αξιωματούχων και ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ κατατέθηκαν έγγραφα επί των πτυχών του Κυπριακού για τις οποίες δεν είχαν μέχρι τώρα κατατεθεί.

Χθες ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι στόχος της επίσκεψης είναι «να τεθεί επιτέλους τέρμα στο ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα που εξακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια να πονάει πολύ κόσμο, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναμένουμε και από την άλλη πλευρά να συνεργαστεί με την απαιτούμενη καλή θέληση και ειλικρίνεια χωρίς προσπάθεια εξυπηρέτησης πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ή απόκρυψης ευθυνών για γεγονότα και αλήθειες που είναι δεδομένα» τόνισε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης