«Λαϊκίζουν για τη φορολόγηση της Εκκλησίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, 20:25
«Λαϊκίζουν για τη φορολόγηση της Εκκλησίας»
Για λαϊκισμό κατηγόρησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ορισμένους που επιθυμούν να στρέψουν τον λαό εναντίον της Εκκλησίας, με αφορμή το θέμα της φορολόγησής της.

«Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό και πρέπει να σταματήσουν να κάνουν κάποιοι λαϊκισμούς, γιατί η Εκκλησία πληρώνει φόρους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη γενική ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι, προκειμένου «να πουλήσει μούρη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έψαξε και βρήκε τους φακέλους με τη συμφωνία που είχε κάνει ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με το κράτος.

«Οι απροκάλυπτες αιχμές που άφησε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία και το κύρος του θεσμού του γενικού ελεγκτή, που προστατεύονται από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας» απάντησε με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το αυταρχικό πρόσωπο που εκπέμπει ο προκαθήμενος της εκκλησίας και δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς σε σχέση με το ύφος που η Εκκλησία ως θεσμός συναινετικός και αγαπητικός οφείλει να εκπέμπει» συνεχίζει ο κ. Στυλιανίδης και ζητεί από τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να παραδειγματιστεί από το ύφος ιεραρχών, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Διαβάστε επίσης:

Στο Ανώτατο Δικαστήριο το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Μαΐου 2010, 16:23

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, 20:25