ΛΟΑΤΙ: Καταγγέλλουν στην Ε.Ε. την υπόθεση Μόρφου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 16:25
ΛΟΑΤΙ: Καταγγέλλουν στην Ε.Ε. την υπόθεση Μόρφου

Επιστολή προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς απέστειλε η οργάνωση Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου, καταγγέλλοντας την υπόθεση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.
 
Συγκεκριμένα, με βάση τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τους προηγούμενους μήνες και τις δηλώσεις του Μόρφου Νεόφυτου για τους ομοφυλόφιλους,  η οργάνωση προχώρησε σε καταγγελία, κάνοντας λόγο για «παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από Θρησκευτικούς ηγέτες στην Κύπρο». 


Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην επιστολή, παραβιάστηκαν οι βασικές ελευθερίες των ΛΟΑΤΙ ατόμων. Γίνεται επίσης λόγος για παρακίνηση του μίσους και της απόρριψης.
 
Σκοπός της επιστολής, «η δημιουργία συμμαχιών που θα βοηθήσουν στη καταπολέμηση αλλά και την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον».


Η επιστολή περιγράφει τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών καθώς και τα διαβήματα των κρατικών υπηρεσιών ως προς τη καταγγελία κατά του Επισκόπου Νεοφύτου σε δημόσια βιντεοσκοπημένη του ομιλία στις 25 Ιουνίου 2019, καθώς και τις αποφάσεις της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα, οι οποίες δεν προσάπτουν κατηγορίες στον Επίσκοπο Νεόφυτο.
 
Τέλος, η Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου διαμηνύει ότι «θα συνεχίσει τα διαβήματα σε τοπικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα διασφαλίζουν τον σεβασμό των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους ΛΟΑΤΙ πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πηγή: Philenews.gr

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 16:37