Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Κύπρο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 15:33
Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Κύπρο
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου οι εορτασμοί των Θεοφανείων, ενώ μετά από 42 ολόκληρα χρόνια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Εορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε και στην κατεχόμενη Καρπασία.

Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί στην Αγία Νάπα και συγκεκριμένα στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας.

Στη Λεμεσό, στην Εκκλησία Αγίας Νάπας, παραβρέθηκε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ενώ στη Λάρνακα, στην Εκκλησία Αγίου Λαζάρου, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου.

Στην Πάφο, στην Εκκλησία Αγίων Αναργύρων, παρίστατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ στο Ζύγι, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Ζυγίου, η Επίτροπος Ισότητας, Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Με μεγάλη συγκίνηση, πιστοί από κάθε γωνιά της Κύπρου, γιόρτασαν σήμερα τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 ολόκληρα χρόνια.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας», Παύλος Ιακώβου, στους εορτασμούς παρευρέθηκαν γύρω στα 1200 άτομα. Είπε ακόμα ότι το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και βουλευτές Αμμοχώστου.

«Νοιώσαμε μεγάλη συγκίνηση αλλά δυστυχώς πρέπει να επιστρέψουμε πίσω. Ευελπιστούμε όμως ότι το 2016 θα είναι η χρονιά της επιστροφής», πρόσθεσε ο κ. Ιακώβου.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Ακολούθησε στη θαλάσσια περιοχή της «Γλώσσας» η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Η Επισκοπή Καρπασίας, σε συνεργασία με τις κοινότητες του διαμερίσματος, πραγματοποίησαν Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας. Ακολούθησε καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θύρσου στη Γιαλούσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πατρίδα χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις ευχήθηκε ο Ν. Αναστασιάδης, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 15:46