Μεντβέντεφ: Όχι σε επιβολή λύσης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 10:55
Μεντβέντεφ: Όχι σε επιβολή λύσης

Σαφέστατα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, τόσο για το Κυπριακό όσο και για συνεργασία και φιλία με την Κύπρο, στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε αποκλειστικό άρθρο του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στο άρθρο του, που δημοσιεύεται με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στην Κύπρο, ο ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδεικνύει, εν όψει και των εξελίξεων στο Κυπριακό τους επόμενους μήνες, πως «αμετάβλητα τασσόμαστε υπέρ επίλυσης του Κυπριακού, χωρίς έξωθεν πιέσεις, χωρίς προσπάθειες επιβολής έτοιμων ''συνταγών'' ή τεχνητού χρονοδιαγράμματος στις δικοινοτικές συνομιλίες».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «αντίθετος με το αποτέλεσμα είναι ο καθορισμός χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσής τους και εισαγωγής της έξωθεν επιδιαιτησίας».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στη σημασία της Κύπρου, τονίζει πως «ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος κάνει πολλά για την ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ε.Ε., με βάση τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους».

Στο άρθρο του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στις ταυτόσημες θέσεις των δύο χωρών στα κύρια ζητήματα της διεθνούς πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε ευγνώμονες στην κυπριακή ηγεσία για τη θετική πολιτική στάση της, όσον αφορά στη ρωσική πρωτοβουλία για την εκπόνηση νέας Συνθήκης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Ο Ρώσος ηγέτης σημειώνει, επίσης, ότι «η Κύπρος έγινε για μας ένας σημαντικός συνέταιρος στον τομέα των επενδύσεων, είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους επενδυτές και κατέχει την πρώτη θέση ως προς τον όγκο των συσσωρευμένων άμεσων επενδύσεων στη ρωσική οικονομία».

«Το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών, παρά την κρίση, έφθασε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στο εντυπωσιακό επίπεδο που υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια» επισημαίνει, τέλος, στο άρθρο του ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 10:55