Ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ε.Ε., πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του στηρίζει την Κύπρο στην επιδίωξή της να δώσει στη νέα γενιά Κυπρίων μια χώρα χωρίς ξένα στρατεύματα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Μουσκάτ εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Μάλτας και της Ε.Ε. για να αναθερμανθεί ο διάλογος στο Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι, παρά τη βαθιά απογοήτευση για την εγκατάλειψη των συνομιλιών από την τουρκοκυπριακή πλευρά, παραμένουμε δεσμευμένοι για να συνεχιστεί ο διάλογος στα έξι κεφάλαια.

Κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά και την Τουρκία, εποικοδομητικά και με απτό τρόπο, να συνεισφέρουν στις συνομιλίες.

Ανέφερε ότι στις συνομιλίες σήμερα συζήτησαν τις προτεραιότητες της προεδρίας της Μάλτας, το θέμα της μετανάστευσης, ασφάλειας, ενιαίας αγοράς, την κοινωνική συνοχή καθώς και το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη της Κύπρου στη μαλτέζικη προεδρία και για προώθηση της ατζέντας της. Κύπρος και Μάλτα, είπε, συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες και το ίδιο όραμα για την Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης