Τη μισή πραγματικότητα ανέφερε χθες ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποχώρησε από τη συνάντηση των ηγετών.

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως «ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε εξήγησε τη μισή πραγματικότητα, την άλλη μισή δεν την είπε», για να προσθέσει πως ο ίδιος αποχώρησε από τη συνάντηση, αφού δεν έμειναν τρόποι καλής συμπεριφοράς σ’ αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, κατά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, οι κανόνες συμπεριφοράς στη συνάντηση αυτή είχαν χαλάσει σε τέτοιο σημείο, που στην πραγματικότητα έπρεπε να μπορεί να το πει αυτό και ο ίδιος ο κ. Έιντε.

«Το γιατί έκρυψε τη μισή πραγματικότητα, αυτό πρέπει να ρωτηθεί ο ίδιος» ανέφερε ο κ. Ακιντζί.

«Η άλλη μισή πραγματικότητα είναι ότι μετά που μίλησαν οι δύο πλευρές και ενώ έλαβε τον λόγο ο κ. Έιντε τονίζοντας ότι πρέπει κάτι να γίνει για να αντιμετωπιστεί η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους Τουρκοκυπρίους για το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης φωνάζοντας, σαν να ήθελε να του κλείσει το στόμα, είπε “εγώ δεν έχω τίποτε άλλο πλέον να πω” και βγήκε κλείνοντας την πόρτα με δύναμη πίσω του. Όταν ο Ελληνοκύπριος ηγέτης εγκατέλειψε τη συνάντηση με τέτοιο τρόπο, δεν μπορούσε να γίνει κάτι» ανέφερε ο κ. Ακιντζί επισημαίνοντας πως «εμείς, αφού είδαμε ότι η συνάντηση εξελίχθηκε έτσι, φύγαμε από κει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ο Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρθηκε σε διάλειμμα και διερωτήθηκε «έτσι γίνονται τα διαλείμματα; Μέχρι σήμερα σε καμιά μας συνάντηση δεν έγινε διάλειμμα με τέτοιο τρόπο. Όταν ο Ελληνοκύπριος ηγέτης θέλει να κάνει τσιγάρο, μας δείχνει το πακέτο και κάνουμε διάλειμμα, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έγινε (χθες). Γι’ αυτό δεν είναι σωστό να εξηγείς μόνο τη μισή πραγματικότητα».

Παράλληλα, είπε πως «στη χθεσινή του συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ., του ανέφερε ποιες είναι οι προσδοκίες του και τι αναμένουν να γίνει για να διορθωθεί η απόφαση της Βουλής».

«Ο κ. Αναστασιάδης μάς είπε χθες στη συνάντηση ότι η απόφαση που έλαβε η Βουλή είναι λανθασμένη. Εάν το λέει αυτό πίσω από κλειστές πόρτες, πρέπει να το πει και στην κοινότητά του και πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να γίνει» επεσήμανε ο κ. Ακιντζί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης