Τη θέση ότι «τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία βεβαίως αφορούν την Κύπρο και ιδιαίτερα τις εν δυνάμει διαπραγματεύσεις» εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο αποτυχημένο πραξικόπημα την περασμένη Παρασκευή.

Οι δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη έγιναν έξω από την οικία του Γάλλου πρέσβη, όπου ο Κύπριος πρόεδρος υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το πραξικόπημα στην Τουρκία και τις τυχόν επιπτώσεις του στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «δεν βλέπω να υπάρχει, αυτήν την ώρα τουλάχιστον, η οποιαδήποτε ανάγκη να κρίνουμε για τις συμπεριφορές που θα ακολουθήσουν όσον αφορά στο Κυπριακό. Είναι κάτι που οπωσδήποτε, όμως, μας απασχολεί. Για αυτό έχω συγκαλέσει το απόγευμα το Γεωστρατηγικό Συμβούλιο και έχω κατ’ αρχάς ορίσει για τις 27 (του μηνός, σύσκεψη) για το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι αδυνατούν, εκείνη τη μέρα είναι και το Συνέδριο των Αποδήμων».

Πρόσθεσε ότι θα είναι σε επαφή με τους αρχηγούς (των κοινοβουλευτικών κομμάτων) «για να οριστεί (σύσκεψη) το συντομότερο, όχι γιατί μπορεί η Κύπρος να καθορίσει τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία, αλλά γιατί τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία βεβαίως αφορούν την Κύπρο και ιδιαίτερα τις εν δυνάμει διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς πώς βλέπει η Κύπρος τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «παρά το γεγονός ότι ο καθένας βεβαίως καταδικάζει κάθε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, θέλουμε να ελπίζουμε ότι η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν θα συμπεριφερθεί ωσάν να επικρατούσε το πραξικόπημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης