Ν. Αναστασιάδης: Αναμένω την Κυριακή να δοθεί ευκαιρία για επανέναρξη συνομιλιών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, 09:13
Ν. Αναστασιάδης: Αναμένω την Κυριακή να δοθεί ευκαιρία για επανέναρξη συνομιλιών
Αναμένω ότι στο κοινωνικό δείπνο της Κυριακής θα μας δοθεί η ευκαιρία να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε από τη Μάλτα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις στο αμερικανικό κανάλι CNBC, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα, και ερωτηθείς μεταξύ άλλων για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «ελπίζουμε μετά το δημοψήφισμα να έχουμε μια νέα στάση από πλευράς Τουρκίας. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε σκλήρυνση των θέσεών της και υποχώρηση από συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί. Αναμένω ότι στο κοινωνικό δείπνο της Κυριακής θα μας δοθεί η ευκαιρία να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε ότι «πάντοτε ήμασταν προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε μια δίκαιη, βιώσιμη λύση που όλοι θα είναι κερδισμένοι, που θα λαμβάνει υπ' όψιν τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων χωρίς να δημιουργεί νικητές ή να αφήνει ηττημένους».

«Πάντα είμαι έτοιμος για τον διάλογο, για να συνεχίσουμε με τις διαπραγματεύσεις, για να βρούμε μια συνολική λύση που θα ικανοποιεί πρώτα και πάνω από όλα τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων κι όχι τρίτων χωρών. Δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους ασφάλεια και εγγυήσεις, δεν χρειαζόμαστε ξένα στρατεύματα ούτε να γίνουμε προτεκτοράτο της οποιασδήποτε χώρας» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Ηνωμένα Έθνη: Την Κυριακή το δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, 11:15