Κοινή διαπίστωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι πως το Κυπριακό αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι ως τέτοιο θα πρέπει να αναβαθμιστεί.

Μιλώντας, ύστερα από συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Βέμπερ σημείωσε πως το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία και για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι οι Κύπριοι πρέπει να γνωρίζουν πως οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις θέσεις και τις ανησυχίες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βέμπερ είπε ότι η διακυβέρνηση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ είναι επιτυχής και πρόσθεσε πως ο ίδιος χρησιμοποιεί την Κύπρο ως παράδειγμα προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρίσκεται υπό την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, που συνόδευε τον κ. Βέμπερ τόνισε πως οι αναφορές του κ. Βέμπερ στο Κυπριακό ήταν πολύ ξεκάθαρες και πρόσθεσε πως, εάν εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόβλημα θα αναβαθμιστεί και θα αποτελέσει ευρωπαϊκό ζήτημα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η κακή αντίληψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολείται μόνο με τις τράπεζες και την οικονομία πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει, επισήμανε, να δοθεί έμφαση σε καθημερινά θέματα όπως αυτό της υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε αναφορικά με τη συνάντηση Αναστασιάδη-Βέμπερ, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Κύπρος αποτελεί μέρος της προσπάθειάς του υποψήφιου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόσθεσε πως είναι επίσης σημαντική η συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι η Κύπρος θέλει την Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης