Ν. Αναστασιάδης: Μπορεί να σημειωθεί πρόοδος, αν δεν υπάρξει παραλογισμός

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017, 09:58
Ν. Αναστασιάδης: Μπορεί να σημειωθεί πρόοδος, αν δεν υπάρξει παραλογισμός
«Αν δεν υπάρξει παραλογισμός ή άρνηση να συζητηθεί η ουσία του θέματος των εγγυήσεων, μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές να μεταβούμε στη Γενεύη και να εμπλακούμε σε μία διαδικασία, η οποία θα έχει λυσιτελή χαρακτήρα, όπως άλλωστε είναι ο στόχος της πρότασης που κατέθεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για την αποψινή συνάντηση (στις 2.00 ώρα Ελλάδος) στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι θα θέσε όλα τα πρόσφατα δεδομένα και θα αναλύσει τις σκέψεις του για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό.

«Να διαπιστώσουμε αν όλοι -και η Τουρκία- πραγματικά επιθυμούν να καταλήξουμε σε μία συμφωνία», τόνισε. Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης εκτίμησε ότι είναι θετικό «το ενδιαφέρον του κ. Γκουτέρες, του οποίου έχουμε δει δείγματα γραφής της προσέγγισής του». Ευελπιστώ, κατέληξε, ότι μέσα από τη συζήτηση θα δοθούν απαντήσεις στις προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017, 10:07